Kako da započneš uspešnu nedelju?

by Ceca Zivojinovic 

    Piši kao da niko neće čitati i osuditi, jer zaista i neće. Beleške drži u svojoj blizini, po mogućstvu pored mesta gde spavaš, kako bi svako jutro mogla iznova da pročitaš šta si napisala. Prelako je skliznuti nazad u sabotažu, u odlaganje ciljeva, ako zaboraviš šta su tvoji prioriteti.

 

Sada se opusti jer ovo vežbanje je namenjeno da te osnaži i učini da se osećaš produktivnije. Ovo nije test, što je dobra vest, nema ocenjivanja na kraju nedelje! Posmatrači ste samo ti i tvoja savest. 

 

Pitanja koja postavljaš sebi na početku nedelje:

 

1.     Šta je moj broj 1. Prioritet ove nedelje? Šta mora biti završeno?

Ne čemu mogu da radim svaki dan, po malo, kako bih na kraju nedelje imala bolje rezultate?

 

Ako je tvoj najvažniji prioritet učenje, onda učiš svaki dan. Ako je to vežbanje, onda si aktivna svaki dan po malo. Ne svaki dan po ceo dan, već je to najvažinje što ćeš uraditi tog dana bez obzira da li je pala kiša ili te je drugarica pozvala na kafu baš kada si krenula sa spremanjem važnog ispita. 

 

2.     Želim da radim više ______. Želim manje______.

 

Šta želiš da radiš više? Šta manje? Šta crpi tvoju energiju, a šta te neguje i čini srećnom? Možda je to više čitanja knjige a manje vremena provedenog na društvenim mrežama. Kako to da izvedeš? Sat vremena pre spavanja odloži telefon, dalje od kreveta, i uzmi knjigu u ruke. Napravi mesto za ono što želiš, izbacivanjem onoga što ti više ne služi ni najmanje.

 

3.     Ove nedelje želim da osećam____. 

 

Produktivno? Kreativno? Sveže? Veselo? 

Uradi jedan mali korak koji će pospešiti baš taj osećaj.

Šta to može da bude? To samo ti znaš. Pusti mašti na volju.

 

 

4.     Jedna stvar koju mogu da uradim za svoju porodicu, društvo ili komšije ______.  

 

Kako možeš da doprineseš zajednici u kojoj živiš? Da li možeš da pomogneš nekome? Da li možeš da saslušaš nekoga? Šta mogu da poklonim bez očekivanja povratne usluge? Da li da posavetuješ? Ovo je način na koji se tvoje srce otvara i da se definitivno osećaš bolje u svojoj koži. 

 

 

5.     Ako se zaglavim, setiću se_____. 

 

Da ne postoji savršen dan, dok u svakom danu ne vidiš nešto prelepo. Napiši zašto želiš drugačiju nedelju, šta će to probuditi u tebi? Mir? Istrajnost? Disciplinu? Šta god da je, neka bude dovoljno dobar razlog da ne odustaneš.

 

 

 

Podsetnik… svako jutro pročitaj ovu listu i poveži se sa svojim rečima i ciljevima. Ne zaboravi da se zabavljaš tokom progresa Srećno. 


Ostavi Komentar: