Wellness - moderna reč sa drevnim korenima.Wellness je individualna težnja ka aktivnostima, izborima i načinu života koji za ishod imaju
pozitivnu promenu zdravlja, života i celokupnog bića…

Wellness ruta je svesno koračanje ka najboljoj verziji sebe.

Kroz način života, wellness znači da svakog dana svesno praviš izbore koji su usaglašeni sa tvojim ciljevima.

Praviti svesne, pametne odluke, kao što su:
redovna fizička aktivnost, izbalansirani obroci, zdrav odnos sa ljudima, edukacija… Ovo su samo neki od primera kako približavanjem wellness načinu života gradiš svoj napredak i transformaciju koju priželjkuješ.

Filozofija Super Balanced – Wellness koracima se transformišu uverenja (koja te limitiraju), kreiraju zdrave navike (koje ti služe svakog dana), živi u skladu sa sopstvenim vrednostima (koje otkrivaš upoznavanjem sebe).

Samo čitanje tekstova i „skrolovanje“ u nedogled neće nužno pokrenuti promenu.

Ukoliko želiš da uživaš u svakodnevnim, pozitivnim promenama, na pravom si mestu

Uživaj u wellness putovanju!


NAVIKE

Tvoje navike direktno utiču na tvoje rezultate, uspeh, kvalitet života. Možda ti zvuči čudno da nešto poput navike ustajanja ranije može da ti promeni život, ali dopusti da ti pojasnim kako navike funkcionišu.

Čitavo naučno objašnjenje stoji iza nečeg tako jednostavnog kao što je vezivanje pertli.
Zapravo, koliko god tebi sada bilo logično i neophodno da zavežeš pertle, nekada si to morala da naučiš i sigurno ti nije bilo lako.
Navike su automatizovani procesi koji ti donose neki vid olakšanja, nagrade i potrebe za repeticijom nakon određenog vremena.
Navike postoje zato što ljudski mozak nije u stanju da iznova i iznova pamti jednu te istu stvar koju radiš.
Da bi mozak mogao da se fokusira na potencijalne pretnje, i ono što je važno za tebe, navike radiš nesvesno, automatski.
Zato, kada želiš da promeniš nešto, njih je teško uočiti i iskoreniti, ali nije nemoguće!
Namera ove platforme je direktno lociranje navika koje su toksične i koje ti oduzimaju energiju, vreme i potrebne resurse za napredak ka ciljevima koji ti se možda čine nedostižnim.

Navika nije samo konzumiranje cigareta ili slatkiša do kasno u noć, nekada je to konzumiranje mišljenja koje nepovoljno utiču na tvoje samopouzdanje/ciljeve.

Navike koje te sada frustriraju i stagniraju su nekada bile korisne… kao vid protekcije, ili lekcija koja je preuzeta posmatranjem i oponašanjem.
Na primer, navika da verbalno napadneš kada čuješ konstruktivnu kritiku.

Zato je važno razumeti da ne treba sebe da kriviš zbog navika koje ti sada stoje na putu, već da razumeš da se menjaš, i da je u procesu rasta prirodno transformisati navike tako da ti služe, a ne štete.

Kada vrednuješ sebe, i menjaš mišljenje o sebi, mnogo je lakše promeniti navike i uskladiti se sa svojim željama.

Koja tvoja navika te trenutno izluđuje, i šta govoriš sebi dok je ponavljaš?

Ako konstantno kasniš, to te definitivno usporava.
Ali, ako sebi govoriš uvrede dok kasniš, to je takođe navika koja se mora transformisati, a ispod te navike leži uverenje kome je istekao rok trajanja.

U procesu sagledavanja svojih navika, i toga kako one utiču na tvoj život i uspeh, budi iskrena sa sobom, i najvažnije - budi saosećajna.
Ljubav prema sebi je tajni sastojak koji će uticati na sve promene koje želiš da napraviš.
UVERENJA

Šta su uverenja?

Pretpostavka, koncept, misao o sebi ili drugima za koje verujemo da su tačne. Ono što je zapravo specifično za uverenja je činjenica da ona nisu zasigurno istinita.

Da li to znači da ono u šta verujem nije istina?

Dobro si pročitala. Postoji verovatnoća da nisi u pravu za ono što veruješ o sebi, ili o nekom specifičnom konstruktu (novac, posao, porodica, hrana, ljubav…)

Da li uverenja limitiraju moj napredak?

Da! Uverenja koja su nasleđena, preuzeta, mogu da limitiraju tvoj napredak u svako smislu. Međutim, ti nisi toga svesna, već živiš okrivljujući druge za svoje rezultate i (ne)postignuća.

Da li promenom uverenja menjam nešto u svom životu?

Promenom uverenja o sebi ili bilo čemu drugom, daješ mogućnost sebi da posmatraš život iz neke druge perspektive. Šta to znači?

Ukoliko veruješ da je kasno za novu edukaciju, a zatim promeniš to u „Želim da učim i spremna sam da napredujem“, definitivno ćeš otvoriti sebi nova vrata i dopustiti manifestaciju koju želiš.

Kako da znam koja su moja uverenja i da li me limitiraju?

Napiši na papiru svoja tri cilja, tri velike želje. Zatim pored toga napiši šta misliš da te sprečava da ih ostvariš. Novac, podrška, prebivalište, to što nisi dovoljno dobra?

Zatim, budi iskrena i odgovori sama sebi.

„Šta mislim o novcu? , „Šta znači to da nisam dovoljno dobra?“, „Zašto mislim da me moje okruženje limitira?“

To su tvoja uverenja. Ukoliko ti je neprijatno od same pomisli na njih, velika je šansa da te limitiraju.

I šta sad?

Najbolje što možeš da uradiš za sebe i da iskoristiš ovaj tekst maksimalno, je da budeš kreativna i istražuješ svoje prednosti, vrline, talente, ono za šta znaš da imaš već u sebi. Redovnim podsećanjem na to, kao i radom na sebi, menjaš uverenja i počinješ zdraviji odnos sa sobom.

Transformacija uverenja je nešto čemu posvećujem ceo jedan mesec u radu sa klijentima 1:1, tokom programa Transformacija energije i uspeha.

Rezultati su fenomenalni, ali znam da nije lako promeniti mišljenje na osnovu jednog posta. Ako se osećaš zakočeno, i ne znaš šta sad, piši mi!

Zajedno ćemo otkriti nešto što ti može služiti!
VREDNOSTI

Šta su zapravo vrednosti?

Specifični kvaliteti u određenim okolnostima, koji ti donose veliku ispunjenost i osećaj pozitivne energije, zadovoljstva.

Neki od primera su: sloboda, kreativnost, nada, hrabrost, ljubav, svrha, povezanost, avantura…

Može se reći da su vrednosti veoma individualne, odnosno da svaki čovek ima svoje, kao svoju bit. Ono što ga čini posebnim je zapravo vrednost kojoj svesno ili nesvesno teži - njegovo sidro. Nije svakome avantura važna koliko na primer povezanost sa porodicom ili hrabrost.

Da li svi znaju svoje vrednosti?

Većina ljudi nije ni svesna svojih pravih vrednosti. O tome se ne uči u školi. Često nas ponese preispitivanje ili osuđivanje drugih ljudi, osetimo se kao da nama nešto fali. Čak i kada je sve u životu potaman, nešto nedostaje. Baš ono što nedostaje je segment ili događaj koji bi nas povezao sa našim vrednostima.

Kako da saznam koje su moje vrednosti?

Izdvoj tri događaja u životu koji su učinili da se osećaš fenomenalno po pitanju sebe. Ispunjeno, smisleno, srećno, potpuno. To može da bude selidba u drugi grad, upoznavanje najboljeg prijatelja, hrabri korak na poslu koji te je potom vodio ka uspehu.

Pogledaj koje vrednosti su bile izražene kroz događaje u kojima si uživala.

Nekad je to sloboda, nekad nezavisnost. Možeš da napišeš i obe vrednosti pored jednog primera.

Zatim napravi listu vrednosti (3-5 primera) koje su najupečatljivije za tebe. One vrednosti kroz koje se osećaš najbolje.

I šta sada?

Oceni svoje vrednosti u sadašnjem momentu. Na skali od 1-10, koliko si zadovoljna njihovim ispoljavanjem.

Zašto to?

Zato što se mnogo bolje osećamo kada živimo u skladu sa svojim vrednostima. Zato što često nismo zadovoljni svojim životom kada ih zapostavljamo. Zato što, ako vrednujemo konekciju i odnose sa ljudima najviše, a nemamo to u ovom momentu, ne možemo da napredujemo jer se ne osećamo potpuno.

Kako da živim u skladu sa svojim vrednostima ako ne mogu da ih ispoljavam u ovim okolnostima?

Na tebi je da budeš kreativna i napraviš listu aktivnosti koje možeš da radiš ovde i sada, a da te pritom približe autentičnosti. Nekada su to mali koraci, a nekada hrabri potezi u društvu.

Na kraju dana, kada živiš u skladu sa svojim vrednostima, ne osećaš se kao da nešto propuštaš.

Osećaš se kao da si baš tamo gde treba da budeš.
A to je upravo ono čemu svi težimo.